пʼятниця, 13 вересня 2019 р.

Міжшкільний семінар практичних психологів, соціальних педагогів та логопедів з теми «Розвиток професійної самосвідомості працівника психологічної служби»


11квітня 2019 року згідно плану роботи відділу освіти, культури, молодіжної політики  та спорту Дальницької сільської ради на базі Дальницької ЗОШ І-ІІІ  ступенів  відбувся міжшкільний семінар практичних психологів, соціальних педагогів та логопедів з теми «Розвиток професійної самосвідомості працівника психологічної служби».

  З вітальним словом до працівників психологічної служби навчальних та дошкільних закладів  Дальницької сільської ради звернулася директор школи Цісар Н.В яка презентувала учасникам семінару навчальний заклад та надихнула на подальшу роботу.


 Відкрила семінар інспектор відділу освіти, культури та молодіжної політики Білик Н.О.,  яка ознайомила присутніх  з  проблемою розвитку професійної самосвідомості та аналізом теоретико-методологічних аспектів розвитку професійної самосвідомості у роботі фахівця психологічної служби.

В рамках  висвітлення теоретичної частини семінару зі своїми доповідями виступили: соціальний педагог ЗОШ с. Барабой Чурікова К. В. «Виховання гуманістичних ціннісних орієнтацій учнівської молоді в закладах загальної середньої освіти»; психолог  ЗОШ с. Барабой Голіченко О.В. « Психологічний супровід педагога в атестаційний період»; психолог. Доброолександрівського ЗДО «Джерельце» Готра Л.М «Методи арт-терапії в роботі практичного психолога»



Під час другої частини заходу, власне психологічної майстерні, відбулись різноманітні майстер-класи та тренінги. Секретами позитивної педагогіки в рамках психологічного практикуму «Використання пісочної терапії в роботі психолога» з працівниками психологічної служби поділилася практичний психолог Дальницької  ЗОШ І-ІІІ ступенів Маринеч Л.В.





Своєрідною родзинкою семінару була екскурсія Дальницьким ЗДО «Перлинка» яку провела чудовий директор закладу Матковська О.С, та психолог закладу Максимчук І.Я., що презентувала свою роботу  «Розвиток творчих здібностей в умовах дошкільників»



Логопед Санжійського ЗДО « Казка» Дубчак О.А.  зацікавила всіх присутніх логоритмікою та надихнула на подальший пошук знань




В практичних вправах арт-терапії та обговореннях учасники семінару відпрацьовували навички впевненої поведінки, вчилися прийомів та методів асертивної поведінки в різних життєвих ситуаціях разом з Маринеч Л.В.
На закінчення інспектор відділу Білик Н.О.  та психолог Дальницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Маринеч Л.В. ознайомили учасників із методикою проведення інтервізії як методу, спрямованого на прояснення складної життєвої ситуації, збереження психічного здоров’я учасників інтервізійної групи.



 Результатами семінару стали актуалізація проблем наявних у професійній сфері фахівців психологічної служби, нові знайомства та обмін контактами і загалом, як зазначали учасники семінару, всі отримали життєстверджуючій імпульс для подальшого розвитку і самовідданої праці у нелегкій і надзвичайно гуманній справі - «терапії душі».
 (468x86, 23Kb)

Немає коментарів:

Дописати коментар